Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OKTÓBER 16. KÖZMEGHALLGATÁS NAGYMAROS

2009.10.17

A tegnapi közmeghallgatáson Petrovics László  polgármester úr össze-vissza csapongott a témák között, holott a papír előtte volt.  (Inkább olvasott volna) Egy-egy témára többször is visszatért, már szinte idegesítő volt. Az őáltala kb. félórásra tervezett beszámoló másfél órára duzzadt így nem maradt idő az igazi fórumra. Most már tudjuk, hogy az előző közmeghallgatás dátuma miért lett áttéve: így nincs lehetősége a lakosságnak érdemi kérdésekbe beleszólni az aláírt szerződéssel kapcsolatban.

Véleményeket várunk:

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Helyreigazítás és kérdés

(Marosi, 2009.11.20 18:13)

Azt írtam elébb, hogy BT az adott cég. Hát nem. Október 9-én alakult az a KFT., amely megnyerte a pályázatot.
Nem értem... Előbb pályázott azután megalapította a céget? Hogy is van ez? Aki tudja, írja már meg!

Kismaros

(mirjam, 2009.11.18 19:06)

Itt lassan tényleg semmi nem veri ki a biztosítékot. Három hónapon belül harmadik igazgatója van a város legnagyobb intézményének, holott a polgármester maga írta az újságban, hogy nagyon jó döntést hoztak, amikor BG-né kapott megbízást egy évre, Két hónap múlva kiderült, hogy mégsem volt jó döntés. Sebaj, lemondatjuk, kap a vezetői végzettség nélküli technika tanár megbízást. Milyen tekintélye lesz a testület és a diákok előtt a kalapból előrángatott új megbízott igazgatónak? Az összeférhetetlenség pedig valójában nem szűnt meg, mert a lemondás csak papíron történt. Mint ahogyan a leendő jegyző apósa esetében is.Ezek mind színlelt szerződések, s ezeket a törvény bünteti. Hallgatás volt a lényeges dolgokról, s fecsegett a felszín.
Elszomorító állapotban van a város, mint ahogy az egész ország.Dilettánsok , hozzá nem értők vezetik itt is, ott is. Díjakat adományoznak itt is, ott is arra érdemteleneknek,s azt hiszik, hogy az nekik jár. Maga a díjazott sem tudja, hogy miért kapta. Hol élünk? Tényleg jó lenne egy alapos nagytakarítás, itt is, ott is!

csapongó képzelet

(mife, 2009.11.18 15:01)

Az úrnak nem ciceró a példaképe. Azért valaki segíthetne neki, mondjuk hol az az ember aki most "GÉNIUSZI" magasságokba emelhetné, felajánlott nagy, nagy segítségével?
Lészen még bajunk belőle, több is én mondom!

Sulyok és Társa

(Marosi, 2009.10.19 09:44)

2009-ben? Egy Bt-nek ekkora bizalmat szavazni???
Úgy csinál Petrovics és társai, mintha egy darab szart adott volna el jó áron és örülni kéne, hogy túladott rajta. Eladták az aranytojást tojó tyúkot bagóért. Ezt nem kéne annyiban hagyni!

reqviem

(trombitás, 2009.10.18 21:30)

Egy közeli ismerősöm kérte számoljak be mi történt péntek este. A végén csak ennyit kérdezett: miért vagy meglepve? 12 évig Zoltai is jó volt a maorsiaknak polgármesternek. Ez a mostani udvarias is, csinos is, köszön is - kell még több?

dagonya

(qqrbita, 2009.10.18 21:25)

Pénteken ismét a petrovicsi középszer langyos dagonyájává változott a művház polgármeserünk jóvoltából - igen, valóban elkéne már a takarítás!
Félórásnak hirdetett, másfélre sikeredett zagyva csapongás keretében megtudtuk miért nem sikerül pályázati forrásokhoz jutni (már senki nem emlékezett a kampányban beígért évi 400millára?), miért kátyús még mindig a Rákóczi út (erre is volt ígéret bőven Fehérhegyet is ideértve...).
Petrovics úr szerint városvezetői zsenijének legnagyobb eredménye, hogy megszűntek a mocskolódó névtelen írások, gúnyversek. Hm, elköltöztek tán a szerzők - vagy most ülnek a képviselők között?
Legalább ilyen beszédes az is, amiről szó sem esett. Egyetlen félmondat sem hangzott el a jegyző eltávolításáról, annak okairól és többmilliós költségeiről - mintahogy arról sem, miért nincs még mindig hivatalban levő jegyzője a városnak...
A hallgatás fátyla borult az iskolaigazgató-választás szégyenletes voltára is, említésre sem volt érdemes, hogy a tantestület kiváló tagjai miért hagyták el nyáron pánikszerűen az iskolát - és érdekes lett volna tudni a megbízott igazgató miért mondott le alig két hónapos ténykedés után....
Azt hittem rosszul hallok, amikor az adócsökkentésről számolt be büszkén a polgármester,azonban mivel ezt csöndes nyugalommal konstatálta a közönség már azt gondoltam én tévedek - ezért elővettem ideahaza a csekkeket. Megállapítottam: a fejem még rendben van, a 2009-es építményadó durván 20%-al magasabb a 2008-asnál...
Másfél óra szerencsételnekdés (pl.mit is szavazott meg és mit nem a testület...) csak elértünk az est "fény"pontjához: a termálprojekthez. A felvezetés (hiánya) és a tálalás módja jól mutatja mennyire veszik komolyan a marosiakat a grécsrékai-marionett városvezetőink. Minden szép, minden jó, 2012-től itt a kánaán... Aztán lassan kiderült olyan ez, mint a vereshagyma: amig nem bolygatjuk a héját, minden rendben, de ha elkezdjük lehántani a rétegeket és felaprítani, egyre jobban csípi a szemünket... ezzel a projekttel is így volt: először kiderült, hogy bizony ki lesz vásárolva (semmizve?) a város, aztán kiderült, hogy csak évek múlva jutunk pénzhez, ami viszont nem derült ki: a beruházás végén milyenek lesznek a tulajdoni arányok, és a város részvétele a döntéshozó- és elenőrző testülteknen. Az egyik legfontosabb kérdésről, a létesítmények üzemeltetéséről és annak elsődelegs pénzügyi (az adókon túlmenő) hasznaiból hogyan profitál a város, szó sem esett - persze kár lett volna erre vesztegtni az időt, mikor a hivatali hírek szerint városanyáink és atyáink legfontosabb gondja ezzel kapcosaltban felügyelőbizottsági székebe való beülés és a várható tiszteletdíjak összegéről való alkudozás...
Úgy látszik Maroson semmi nem veri ki a biztosítékot, ha a polgármester legnagyobb és egyben összes talentuma mindösssze annyi, hogy Zsizsinéni az édesanyja... de Laci legalább udvarisan köszön, nem úgy, mint a régi - új(?) jegyző.

22-es csapdája?

(Narancspanni, 2009.10.17 19:00)

Ha jól értelmeztem, azon az áron lesz termálfürdőnk, hogy eladjuk legfrekventáltabb területünket áron alul, ráadásul a vízjogot? Eladjuk a földet úgy, hogy a vevő majd, részletekben fizet? S ha fizetett, Nagymaros mehet oda, ahova akar? Közben egy látszat-társulás alakul, ami csak arról szól, hogy minél később kelljen az ingatlanért fizetni. Úgy emlékszem, az előző éra szakértő városatyái ettől óvták a várost!
Nem véletlen, hogy Sulyok úr kiemelte: csak EZZEL a testülettel tudja célját elérni... Tudjuk, miért.
Tehát: Nagymaros, ha termálfürdőt akar, szerezzen befektetőt. Az pedig akkor, amikor a profitot kellene megosztani, kizárja Nagymarost. Elveszi földünket, vizünket. De ha Nagymaros ragaszkodik kincseihez, nem lesz termálfürdő. Nyeresége a városnak se így, se úgy nem lesz. Arany középút jelenleg nincs. Azaz van... Úgy hívják: Duna.

Megszűntek a névtelen irományok (!)

(Boltos, 2009.10.17 13:01)

Én csak annyit szólnék hozzá, ami megütötte a fülemet hogy Polg.mester Úr az elején meg emlitette hogy amióta az új testület van azóta nincsenek névtelen levelek, irományok. Ebből szerintem következtethetünk hogy melyik oldal irogatta ezeket. Köszönjük hogy felnyitotta a szemünket. Talán meggondoljuk következő választáson hova húzzuk az ikszet.

Kritikán aluli

(Gigi, 2009.10.17 11:59)

Hát "nem csalódtam" Polgármesterünkben. Újra bebizonyította, hogy alkalmatlan, még egy közmeghallgatás levezetésére is. A fontoskodás, a dilettáns próbálkozásai elszomorítóak. Húzta az időt, próbálta előadni a szuper polgármestert a megjelent Sulyok úr előtt, az meg biztosan röhögött magában sajnálkozva. Vajon hogy lehet, hogy több pályázó kicsúszott az időből mikor évek óta lehetőség van pályázni erre a projektre? Janovits felszólalására vajon miért nem Grécs válaszolt? Sulyok úr is félrebeszélt és nem adott kielégítő választ szinte semmire. Egy szóval: parasztvakítás.